IÑAKI LECUMBERRI

IÑAKI LECUMBERRI, director
 
Iñaki Lecumberri Camps naix a Cocentaina al 1984. Comença els estudis de la mà d´Eduard Bernabeu a l´Escola de l´Ateneu Musical de la seua localitat natal. Posteriorment es trasllada al Conservatori de València on finalitza el grau mitjà obtenint els premis extraordinaris de clarinet i fonaments de composició.
És titulat superior en clarinet, composició i direcció d´orquestra, per l´Esmuc i el Conservatori Superior de Música de Múrcia, expert universitari en Anàlisi i interpretació per la Universitat d´Oviedo, postgraduat en clarinet pel Conservatori Superior de Música d´Aragó i Màster en Formació del Professorat per la Universitat de València.
Ha format part de la banda i orquestra del Conservatori de València, de la FSMCV, Orquestra de Vents Filharmonia, Jove Orquestra de Castelló, European Union Youth Wind Orchestra, World of Winds, Nederlands Studenten Orkest i National Jeud Harmonie Orkest amb les quals ha actuat a Holanda, Itàlia, Luxemburg, Alemanya, Suècia, Noruega, Àustria, Eslovènia i Bulgària i li ha permés treballar amb directors com Alex Shillings, Jan Cober o Christian Lindberg. Així mateix ha col.laborat amb l´Orquestra Simfònica de Balears i l´Orquestra Simfònica del Principat d´Astúries.  
Ha sigut professor del Conservatori Profesional de Música de Ponteareas (Pontevedra) i director titular de la Banda de música Xuvenil de Xinzo, amb la que va obtindre al 2008 el primer premi al I Certàmen Zonal de bandes de música de la Diputació de Pontevedra i el segon premi al VIII Certàmen Provincial de la Diputació de Pontevedra, ambdós concursant a la segona secció.  Ha sigut també director titular de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina on cal destacar els concerts amb solistes de la talla de Xavier Richart, Astrid Crone o Camping Brass,  així com l´estrena de l´obra Athenea de J. Vicent Egea. Al llarg de 2012 és director convidat del Cercle Musical Primitiva d´Albaida.
És convidat a dirigir composicions pròpies a l´Agrupació Musical los Silos de Burjassot, Santa Cecília de Castalla i l´Avanç de Campello.  Ha obtés una menció d´honor al I Premi Internacional per a Joves compositors de música per a banda Vila de la Sénia 2012.
Ha estudiat direcció amb Juan Miguel Romero, J. Vicent Egea i José Miguel Rodilla. Actualment és director titular de l´Agrupació Musical Santa Cecília de Camp de Mirra i director assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV)
 

Eventos en los que participa IÑAKI LECUMBERRI, 2015